Vi har mycket trevliga kurser.

Datorkurs för nybörjare
På kursen använder vi den egna bärbara datorn, som vi tar med oss till kursen. Vi får lära oss grunderna, använda program och om datorsäkerhet. Förutom att skapa nya mappar, skriva i Word, öppna och ändra storlek på bilder så går vi igenom hur vi uppdaterar operativsystemet och virusskyddet. Således en riktig grundkurs utan förkunskapskrav.

Digitalfotokurs med kompaktkamera
I den här kursen går vi igenom digitalkamerans funktioner och möjligheter. Vi ska lära oss t ex hur vi fotograferar på bästa sätt, att välja vitbalans och ställa in ISO-tal samt skaffar kunskap om de olika tekniska möjligheterna och begränsningarna. Vi går igenom hur man för över bilderna till datorn. Man får tips och hjälp med bildredigering.Till kursen behövs viss datorvana och usb-minne(?).

Digitalfoto med systemkamera.
I den här kursen lär vi oss kamerans viktigaste delar, funktioner och inställningar som t ex rätt exponering, vitbalans, ISO-tall, ljusets påverkan, bländare och tidsinställning. Vi går igenom grundläggande bildkomposition, och olika möjligheter att spara och överföra bilderna till datorn. Vi går förklarar Rawformat och val av olika objektiv. Man får råd och idéer om hur man skapar mer spännande och bättre bilder

Gör din egen fotobok
Spara dina vackraste minnen med bilder i en personlig presenten, en fotobok. Den kan handla om en resa, barnbarnens uppväxt, ett bröllop eller samling av dina bästa recept med inspirerande bilder. Presentera släktträd med gamla porträtt eller visa upp din spännande samling av gamla julkort. Det är endast din fantasi som sätter gränserna! Efter förberedelser med digital bildbehandling testar vi flera möjligheter att skapa och beställa en egen fotobok. Förkunskapskrav en är en grundkurs både i dator och digitalkamera.

Digitalfoto med kompaktkamera - fortsättning.
I den här kursen lär vi oss använda de flesta av kompaktkamerans funktioner som rätt vitbalans, olika ISO-tal, val av kombinationen tid och bländare, rörelseoskärpa och skärpedjup. Man får råd och idéer om hur man skapar mer levande bilder. Vi fördjupar oss i bildkomposition, bildbearbetning och ljussättning. Förkunskapskrav som foto- och datorgrundkurs Digitalfoto med systemkamera. I den här kursen lär vi oss kamerans viktigaste delar, funktioner och inställningar t ex exponering, ljusets påverkan och inställningen av ISO-tal och bländare, histogram. Vi går igenom grundläggande bildkomposition, skärpedjup och val av objektiv. Man får råd och idéer om hur man skapar mer levande bilder. Goda datorkunskaper erfordras.

Digitalfoto fortsättningskurs med egen bärbar dator.
Bildredigering och fotografering Den här kursen vänder sig till dem som har en bärbar dator och vill använda den på kursen. Vi arbetar med bildredigeringsprogram och lär oss hantera olika filformat. Vi går igenom frågor om grundläggande begrepp vid fotografering och bildkomposition, som t ex vitbalans, bländare, skärpedjup, slutartid, ISO, histogram, RAW och brus. Goda datorkunskaper.

Digitalfotokurs inför en resa eller semestern.
På kursen lär vi oss kamerans viktigaste funktioner och inställningar. Hur vi väljer fotograferingsvinkel, ställer in vitbalans och ändrar ISO-tal. Vi går igenom frågor om grundläggande bildkomposition och olika möjligheter att spara och överföra bilderna till datorn.

Porträttfoto med digitalkamera.
Vi repeterar kamerans viktigaste funktioner, inställningar och menyer. Vi går igenom ljussättning och komposition samt vad man bör tänka på när man tar porträtt av människor, unga som äldre. Att gestalta en personlighet, fånga ett hastigt uttryck eller hur man skapar levande porträtt. Vissa förkunskaper om digitalkamera fordras.

 

Hör gärna av Er så kan vi träffas och planera! Magdolna 08 39 25 63 Staffan 08641 11 18
Eller magleyrer@yahoo.se      staffankvist@yahoo.se